Engelska, svengelska, svenska!

Det är då inte lika lätt att skriva som att prata. Sitter och försöker göra mig förstådd genom min stavning och språkföråd medans dem ska krångla till det med massa förkortningar som btw, u, lol och gud vet vad? Det kan jag i och för sig förstå, men det andra? Är det inte svårt nog utan deras slangord? Och vad är det dom försöker förmedla med en massa xxxx efter meddelandet? Då vi här i Sverige skriver puss&kram? 0 koll!


Kända ansikten på ClubTellus!

Hur ska man reagera när det första man lägger märke till under kategorin mingel på ClubTellus Hemsida är dessa personer? Det är ju inga mindre än mina två päron! Inte viste jag att dem också kunde det här med att gå ut på krogen? Man får passa sig i framtiden! När man minst anar det kan faktisk era två egna skapare dyka upp framför ögonen på er! Bara en enkel liten varning från mej till er!.....


Kom hem nu..

Kom hem nu min knasiga syster, det var fan inte igår man såg dig!



Bilden bjuder vi på, eller hur?

Muntliga nationella.

Denna dag har varit totalt kaos! Vaknade sliten i morse av att jag hade ångest över mitt muntliga svenska nationella imorgon som jag ännu inte hade börjat på. När jag väl tänkte sätta mig och börja klura på det märkte jag att svenskahäftet var totalt borta och morgonen ängnades åt att leta efter det. PANIK!

Så det blev av att åka hem till Cicci & Daniel för att käka lunch med Josse, Sebbe och Alex istället som var hur mycket roligare än att sitta hemma och plugga svenska. Det blev att kolla på tomten är far till alla barnen som är en klassiker man aldrig tröttnar på och såhär i julkvisten passar den ju extra bra.

Var dock lite svårt att slappna av så jag åkte hem och satte mig med svenskan igen då mamma kom ner med häftet till mig som hon hade legat uppe och läst, och nu är den äntligen klar, fattas bara att träna in den men det ska väl inte vara några problem hoppas jag!

Wish me good luck?

Julkänsla!

Idag har den första riktiga snön lagt sig över Nyköping, mycket trevligt. Förutom att jag inte har satt dit mina vinterdäck på bilen ännu, men det är ett annat problem. Hoppas snön ligger kvar nu till jul eller att det åtminstonde kommer ny. Julstämningen börjar äntligen arta sig, såhär ska det se ut ALLTID på vintern tycker jag. Myspysfaktor 3000!



Jag bjuder på känslan, titta & njut! Det är ju förfan SNÖÖ!


Bakad potatis!

Idag Josse och jag varit och solat, kände oss lite bleka såhär på vintern. Sedan gick vi och köpte bakad potatis och räksallad, otroligt gott.! Vi var så trötta så vi dumpade filmen och kollade på vänner istället. Jag som hade släpat med min DVD och allt också, nu helt i onödan. Hennes pajade nämligen i söndags och vägrade spela filmerna.

Ett tips: Värm din bakade potatis i mikron nästa gång på högsta värmen i 12 min så blir den hur god som helst och snabbt går det också! (Jag syftar inte på sånna som dig Mecka som alltid ringer och frågar alla om recept) Haha!


Dag 2!

Det flyter på och är inte alls så jobbigt som jag trodde att det skulle vara, hittils iallfall. Igår var det filmkväll och alla satt med chips medans jag höll mig till min grapefrukt och sojabönor(vilket jag INTE rekomenderar)! Imorse skippade jag mackan och gjorde havregrynsgröt och i skolan valde jag vatten istället för juice. Snart så om någon vecka kanske det börja märkas att man inte småäter massa skit! Problemet blir bara helgen? Ska jag välja att sitta inne för första gången på länge?


Destination äta nyttigt!

Kilona efter england ska bort! Jag har bestämt mig! Nu ska jag sluta med all fettismat och börja leva nyttigt! Idag började jag med mörkt bröd till frukost och sedan blev det en sallad med bönor och massor med lök*ursch*. Men det ska tydligen vara nyttigt så det ska jag lära mig att äta. Träning behöver jag inte oroa mig för, jag kör ju ons, lör & sön!

Hur länge tror ni att jag klarar mig?


Mörknar..

Det blir bara mörkare och mörkare för varje dag som går. Nu börjar det redan bli mörkt runt 15 snåret har i lilla Nypan. Man orkar inte göra någonting utan jag bara sitter inne och slappar. Det är mina vardagar på vintrarna. Skitskoj! Eller inte.

Ge mig lite sommar tillbaka tack!

Första inomhusträningen

Jaha då var första träningen inomhus avklarad efter hemkomsten från England! Gick riktigt bra, inte helt fy skam så att säga, fick en 3  poängare för denna träning. Högsta var 4, så jag är absolut nöjd.
En ny hemsida har vi damer fått också: www.laget.se/Iktundamer

Sen hittade jag denna underbara bilden från Bissarnas fotbollsskola 2002! Var bara tvungen att scanna in den.


Första skoldagen!

Jaha då var första skoldagen efter denna resa avklarad. Många nyfikna lärare och vänner. Känns tråkigt att komma tillbaka till samma gamla vanliga veckor som ser ut ungefär såhär:

Mån - skola
Tis - skola
Ons - praktik(statoil)
Tors - praktik(statoil)
Fre - skola
Lör - helg
Sön - helg

Fritiden kan iof varieras men det händer inte allt för ofta. Ja det finns ju ingen annan än jag som kan ändra på det så det är väl något jag får ta tag i. Måste ta och skaffa ett extrajobb också. Kan inte leva på mitt lilla sparkontot längre. Pengarna bara flyger iväg.

Och inte känns det bättre av att man ligger efter i skolan och har nationellt prov i Svenska B på onsdag? Skriftligt också som jag tycker är såhär |-------| roligt ungefär. Men men.. för att vara positiv så kan jag tillägga att.......... nej jag kommer faktiskt inte på något!
Tyvärr!


Borta bra men hemma bäst? Nej!

Nu har jag upptäckt att uttrycket "borta bra men hemma bäst" inte alls stämmer. Hemma är inte alltid bäst, utan just nu heter platsen Colchester! I'm inlove! :) Veckorna har verkligen varit givande, har träffat massor med nya människor och jag vill gärna åka tillbaka så snart som möjligt. Kommer dock få vänta några månader på det men boende är redan fixat! :)

Samanfattning av Colchester:
Redbull&Vodka
Gubben i smörpaketet
Cheesburgare
Bertie no, no Bertie
1,5L drinkar på playhouse
 Bää in bread, make sure it's dead
Colchester United
Räkchips
Liquid, Yates & Routes
Coca cola
Vårrullar
X - Factor
Snakes Bite Black
Prata i sömnen på engelska
Good lifes pastasallader
VDK Vodka
Åka Taxi
Nutella och rostade mackor
Heltäckningsmattor
60 east street
Pizza
Sparbutiken
och mycket mycket mycket mer...............



Lite bilder från Liquid och sånt i Torsdags

Good bye Colchester!

Tarar, farval, presenter och manga kramar! Jag vill tillbaka till er underbara manniskor!

Just nu sitter jag och Kristin sprangroda i ansiktet pa biblioteket(det blev en till gang spenderad har)!

Vi ses snart!

I overmorgon...

I overmorgon aker vi hem! Ska bli harligt men anda trakigt. Kan man inte fa gora en blandning av Colchester och Nykoping och kicka ut nagra manniskor fran nykoping och placera in nya harliga har ifran Colchester? Tank om det vora sa latt! Aja hem blir det iallfall och tillbaka till Colchester i framtiden. Har redan fixat boende med sovplats! ;)

Igar var det meningen att vi skulle plugga pa svenskan, men sa blev det ju inte utan vi drog till yates for att ga ut och dansa. Men det var tydligen kareokekvall och jag lovar er.... till och med jag kunde sjunga battre an sa! Och da ar det fan illa. Ni vet ni som har hort mig sjunga! :P Sen begav vi oss till Liquid och det hade vi inga pengar med till! Sa vi gick hem och sov. Vi tog en genvag som jag hittade(omvag) men det kandes som att den gick snabbt iallfall! :D

Idag blir det att gottgora igar genom att roja lite extra! Jag menar.. maste ju ta vara pa dem sista dagarna har! Det blir var klubb Liquid iallfall vad for tema det ar ikvall eller nagot har vi inte en susning om. Vi hoppas bara pa bra musik och en taxi hem ;) (eller hur Ida?) haha.

Detta blir min sista dag pa detta bibliotek. Vi har traffat dom skummaste manniskorna i colchester har tror jag. Snubben som skriver 100000 hjartan till olika tjejer hela tiden. Killen som kollar pa halvnakna tjejer med en hand i byxan (ackligt!). Skrikande mongoligan som sitter har nastan varje kvall! Ja listan kan bli lang men manga mysko manniskor finns det iallfall runt omkring oss.

Nar jag kommer hem far ni sammanfattningen och fler bilder av M&S och jobbarkompisarna m.m.
Las aven kristins resedagbok!
For er som inte vet: www.resedagboken.se och sok sedan pa kristinjohansson90!

Love/Charlotte


4 dgr kvar, nastan 3!

Idag har det varit julpyssling for full inne pa M&S. Jag och kristin borjade dagen med att ta hand om alla sjalar som blivit over och mublerade om lite. Efter lunchen sa blev det till att julpyssla. Vi satte upp stora stangar med per unas logga pa(kladernas marke pa den avdelningen vi ar pa). Sedan byggde vi upp 30 sma granar och 4 stora. Altsa inte stora granar utan pappersgranar saklart. Det blev valdigt snyggt ma jag saga! Vi kommer fortsatta med juldekorationen imorgon.

Ikvall blir planerna att plugga svenska infor nationella provet som kommer att vara nar vi kommer hem precis, LOVELY! Eller kanske inte! Aja det straffar sig med att ha kul. Vi maste borja pa varan redovisning om England ocksa som vi kommer att ha nar vi kommer hem for andra HP-klasser och varan egen saklart.

Ska bli skont att komma hem men anda inte. For nar jag kommer komma hem sa kommer jag langta tillbaka till Colchester och alla harliga manniskor pa Marks&Spencer. Buhu.. Far bli en resa hit igen!

Idag kom en kille fram till mig och Kristin pa jobbet ch sa:
- Ohh it's the girls from Sweden!
Och jag fick en shock saklart och fragade hur han viste det?
Han bara pekade pa tinningen typ som att:
- I remember you!
Pinsamt varre! Det ar sakert nagon vi pratat med pa krogen. HAHA

Love/Charlotte

hemlangtan borjar arta sig...

Nu ar det mindre an en vecka kvar och man borjar fa lite hemlangtan. Igar regnade det for fullt och vi kom dyngsura hem efter varan shoppingtur.

Idag ar vi slitna och trotta, sa det blir till att kolla pa film och kopa hem god mat.
Igar var vi pa Routes, det var skoj. Blev lite besviken pa den lilla kon som var nar vi kom. Vi ville ju ga forbi alla i kon nar vi val var pa gastlistan. Men sa blev det ju inte! Men gratis gick vi in iallfall! Yeeeiiii...
Innan Routes sa gick vi till playhouse och skulle kolla om dem verligen hade sa billiga drinkar som alla snackade om. Och jag kan lova att det hade dem. Jag och ida delade pa en 1,5L drink for ca 70 kronor. Den var hur god som helst! Det fanns dock ingen musik pa playhouse och det var till en besvikenhet. Men det var anda ratt mysigt.
Nar vi skulle hem fran Routes sedan hade ida tappat vara biljetter for att hamta ut jackan sa vi skulle egentligen varit tvugna att vanta tills alla pa hela Routes hade gatt ut. Det vagrade jag och sandra sa vi gick och pillade pa alla papperslappar som fanns pa golvet och hittade tillslut biljetterna + att jag hittade en lapp som det ingick en gratisdrink pa. Jag kande dock att jag inte behovde den och ville istallet hem till mina 2 avokadosar som vantade pa mig i kylen.

Love/Charlotte

Halloween!

Igar var det halloween och den spenderades pa ett fullproppat liquid. Var knappt mojligt att ta sig fram. Alla hade snygga drakter men vi var trakiga och kom med vanliga klader. Vi var dock inte ensamma om det som tur var. Lite mer stamning har pa krogarna har an i sverige ma jag saga, ojojoj! Pa den jattestora skarmen visades det vid ett tillfalle under kvallen klipp ut skrackfilmer musiken stangdes av och hela klubben stod och kollade upp pa skarmen, gashud 100%! Asballt! Lyckat, dock att vissa ville hem ett snapp for tidigt! Jag namner inga namn ;)! Bara att jag och Sandra var kvar langre. Men jag menar.... vi ar ju HP3B ocksa, HAHA!

Idag var det promenad/jogging i morse jag och sandra, sedan frulle, sedan drog vi ner pa stan och shoppade. Blev en klanning/troja, 5 par trosor, kebabtallrik och harsspray! Forsta gangen har i England jag at kebab och det var sjukt gott ma jag saga. Helt klart vart pengarna. Kolla pa dessa knasiga feferonisar som vi fick, aslanga:



Ikvall bar det av till Routes(storsta placet i stan) da vi ar med pa gastlistan och det blir gratis intrade! Meeee Likeee Alot! Jag och dessa 3 ska roja:



Ida har lite problem med alla smapengar ibland sa har hjalper kristin henne i skobutiken:


Love/Charlotte

RSS 2.0