Woho! Svenskar!

Idag var forsta gangen pa jobbet som jag horde ljudet av andra svenskar an mig, Ida, Kristin & Sandra! Kandes valdigt ovanligt. Det var nog sa att dom flyttat hit fran Sverige eller nagot!

Jag och Kristin fick en varsin chokladklubba liknande ett skelett idag av Sue for att vi var hennes flickor. :) Hon ar lovley!
Vet inte hur manga ganger jag kallats Darling, sugar, honey o.s.v! Det har nog slagit rekord dessa veckor. Alex du far jobba pa om du ska sla rekordet!

Amanda varan gosgris pa jobbet larde oss utala ordet shit pa deras satt idag. Hon sa att vi sager shit som det fina folket har i Sverige!. Now we now how to say it in gangsta style! HAHA! Hon jobbar fortfarande pa - Dra at helvete!

Bara en vecka kvar nu da :( Kanns tungt, trivs verkligen har. Men det far bli en resa tillbaka till colchester i framtiden och halsa pa alla.

Ikvall blir det halloweenparty! Vart ar annu inte riktigt bestamt! Men det blir fun! Liquid eller Routes? Det ar fragan? Kul ska de bli iallafall! Weheiii!
Jag och Sandra pavag till jobbet imorse.
har langst bort i vanstra hornet bor vi!

Nu da?

Eftersom att ma & pa klagar pa mitt bloggande tankte jag skriva lite om vad vi gor nar vi inte ar ute pa krogen!

Nar vi inte ar ute sa ater vi mat, kollar pa film,fotboll & tvprogram, ar ute och gar, sitter vid biblioteket och ar inne pa internet! Det ar det vi gor.

Planerna ar att den 5 november ska vi till slottet har i Colchester och kolla pa fyverkerier, vilket ar en stor "tradition" har i Colchester. Dom brukar tydligen arrangera detta varje ar och det ska vara toppen att kolla pa. Det kostar dock pengar, vilket ar lite otur da ekonomin inte ar pa topp langre.

Pa lordag ar var sista dag som vi har tid att shoppa pa! Da ska de bannimej shoppas ocksa. Vi har aldrig orkat efter jobbet da vi ar sa trotta! Men pa lordag da ska vi vandra runt i colchester(formodligen inte bara vid high street omradet).

Vykort ska det skickas ocksa! Bli inte ledsna om ni inte far nagot! Pengarna kommer att prioriteras till annat!
Forlat alla!!!!

Vi ar fixade pa gastlistan pa Routes i helgen(halloweenhelgen)! Wieeee! Vi gar in gratis och vi kan bara ga forbi alla i kon, snacka om VIP! Det var Jane&Jonathans son (dom vi bor hos) som fixade det!

Love/Charlotte


No more Redbull&Vodka!

Igar var jag Ida och Sandra ute och dansade pa yates! Det var sjukt skoj. Jag och bartendern har blivit bastavanner HAHA! Jag hoppades pa att han inte skulle komma ihag mig fran forra gangen vi var ute pa Yates men det gjorde han tydligen. Det var studentkvall igar dar sa en redbullvodka(vilket ar den anda drinken vi druckigt) kostade bara £1,5. Vilket motsvarar ca 20 svenska kronor. Skojar inte om att det var billigt.

Tyvarr sa vaknade Ida av hjartklappningar klockan 05.00 i morse och fick aka in till akuten. Som tur var var det inget allvarligt utan det hade blivit sa formodligen av redbull vodkan (lite komiskt, men anda laskigt). Sa nu blir det att komma pa en annan god drink som vi kan bestalla har! Dom har appel sourz och soda. Men varfor kan dom inte ha vaniljvodka for sa att jag kan fa min gamla goda P2?!?!?!?

Idag hade vi ungefar 4 tillfalliga stromavbrott har i butikerna i Colchester. Det var tydligen sa att dom gravde utanfor. Jag och Kristin har blivit foralskade i att vara pa fashonavdelningen sa att nar vi kommer till jobbet tar vi for givet att vi ska vara dar sa att vi knallar direkt dit varje morgon i hopp om att ingen ska hamta upp oss till herravdelningen eller nagot. Idag fick vi pina en timme pa coffee shopen och ta undan brickor och torka bord. Men det hade vi gjort forut sa det var ratt kul att prova nagot nytt. VI GILLADE DET INTE! ;)

Inga nytagna bilder tyvarr, ar dolig pa det. Ska skarpa mig jag lovar. Roligare att lasa blogg med bilder eller hur?

Love/Charlotte



 


In Sweden we do it like this! In sweden we can...

Rubriken har varit vara bortforklaring till vara konstiga pahitt denna helg, vilket ar en valdigt bra ursakt!
- Men det ar bara for att jag ar fran sverige!
- I Sverige far vi gora sahar, far ni inte det har?
- I Sverige.... o.s.v!

Sa nu ar vi kanda i colchester som "the swedish girls" enligt personalen pa Liquid dar vi var bosatta bade fredagen och lordagen. Hur fint stalle som helst. I fredags var det jag Ida och Sandra som var ute och pa lordagen hangde aven kristin ut.

Kristin mordade min mygga Stuig som jag hade som husdjur i en pase i lordags! Pratade inte med henne pa flera
timmar. Buuuuuu. MORDARE!
Har ar stig i pasen:
RIP: STIG THA MYGGAN!
Du kommer alltid att finnas i mitt hjarta.

Forresten sa var vi ju pa fotbollen i Lordags, sjukt kul. Det var vi som gjorde att Colchester vann deras forsta match for sasongen med 5-0 jag lovar!!!




Citat och handelser:

Challe pratar i somnen:
- That's £4.50! Do you want a bag?
(Jag sager ju det helt sjukt, jag drommer pa Engelska nu ocksa)

Det gor sandra med.
Sandra pratar i somnen:
My name is Sandra! S A N D R A! (Hon stavade sitt namn sandra pa engelska) Hahaha!

Jag till sandra lite full med 3 sma smorpaket och en macka pa sangen:
- Akta!!!
Sandra: Vada?
- Akta gubben i smorpaketet!

En annan rubrik av mig lite smatt onykter:
- Jag maste tvatta en hand i taget sa att vi inte blir valdtagna!

SJUKT? Ohh jaaa! Med tanke pa att jag kommer ihag hela kvallen utom dom dar tva fraserna!

Love/Charlotte

Bakispotatis x 4!

Igar var vi ute pa en klubb som hette Yates, var ett himlans roj redan klockan 21.00 dar. Tydligen sa brukar man ga ut klockan 19.00 pa torsdagar har i england, vi tyckte att det var lite for tidigt sa vi kopte hem kinamat och sen kopte jag en 2 Liters strongbow for bara ca 50 kronor! Snacka om att alkoholen ar hur mkt billigare har an i Sverige. En Redbull & vodka pa krogen kostade 45 kronor typ och det tyckte jag ocksa var helt okej medans en stor stark kostade typ 20kr.
Lite pictures from yesterday:



Alla var skapligt trotta idag pa jobbet men det gick prima anda, med ca 1 liter cola och 1 liter vatten och 5 kissningar sa ar jag redo for party igen. Imorgon blir det sovmorgon och frukost klockan 10.00 hade vi hoppats pa. Ikvall ska vi ut pa Liquid mitt emot Marks & Spencer dar jag jobbar. Sahar ser det ut mitt pa dagen iallfall.



Wieee!!! Imorgon ska vi pa fotboll!!! Heja Colchester United!!
Jag pratade med en jobbarkompis om att vi var sugna pa att de lite fotboll har i england. Sa hennes kille har fixat information till oss om en gratisbuss till matchen och priser och sa. det kostar ca £20 for att se matchen. NICE!

Love/Charlotte

Snabb bloggning!

Snart ar det dax for party vi bara tog en liten snabbis forbi bibblan idag! Men har kommer...

...lite skoj fran igar och idag:

Sandra inne pa spar:
- Fan vilken dyr kaka!
Kristin: Men ahhh, det ar utgangsdatumet!
(kolla bilden under, det ar kakan)



Sandra till jobbarkompisen:
- I can only sleep with my boyfriend on the weekends thinks my parents.
Jobbarkompisen kollar konstigt pa henne och sager:
- Does your parents know that you sleeping with eatch others?
Sandra kom just pa att sleep har tva inneborder:
- Ah no, not sleep, sleep as "snark"!
HAHAHA!!!!!!

Sa idag nar jag anvande ordet "sleep" var jag tvungen att visa vilken sleep jag menade for att vara extra saker pa att jag inte menade "ligga med"! :P

Och idag satte inte jag pa larmet utan det var Kristin.
Sandra och Ida:
- Att ni tva aldrig kan ge fan i larmet nagon gang!
HAHA, ni skulle bara veta hur latt det ar att fa igang det dar jakla larmet altsa!

Challe: Bacon and sasague? Ar det sas till baconen?
Kristin och sandra: - Sasague ar korv ditt pucko!
(tror att jag borde lasa lite mer i dom dar engelskabockerna) HAHA

Pa en vattenflaska stod det: 1 liters=10 liters (in africa)
Challe: - Vada ska man blanda ut den?(sag inte inom parantesen dar)
Menar.. England ar lite konstigt!

Plus att idag fick Ida en kommentar av hennes tant till jobbarkompis om att hon hade snygga tuttar! hahaha
 
Love/Charlotte

Crazy drivers.

 Igar kopte vi Kinamat, mums. Det blev kyckling med cashewnotter for mig och sandra dom andra at nagonting annat. Sedan kopte vi bacardi blabar "light" typ, har aldrig satt den i sverige och det ar synd det for att den var jatte god. Hoppas den kommer dit nagongang i framtiden iallafall.



Jag vet inte hur manga ganger man har kollat at fel hall nar man gatt over vagen for att dem har vanstertrafik har, men det ar sjukt manga ganger. Det ar ju inte latt men jag kommer val vanja mig med det. Kommer val bli sa att jag lar kolla at fel hall i Sverige sedan nar jag kommer hem igen. Om jag kommer hem, kanske blir pakord.

Tva bilder fran skavsta i sondags med lararna ocksa.
(har snott nagra av sandras bilder idag)



Igar tvattade vi for forsta gangen, var ju tvungen nar alla jobbarklader var skitiga. Hade inget tvattlina sa fick hanga allt pa sangen.

Efter Mc donalds, Burger King, Thaimat, Indisk mat m.m. Jaa.... fet mat det vill saga sa kopte vi faktiskt sallad idag pa en mysig sallad- & mackbar. Vi lar val tillbringa mer tid dar for det ar det enda stallet vi hittat som inte har pommes det vill saga eller liknande.

Imorgon blir det faktiskt en liten krogrunda da vi fatt hor att det ar som billigast da med bade dricka och intrade och att de flesta ungdomar ar ute pa torsdagarna. Sa det blir spannande, kanske vi far med oss nagra jobbarkompisar ocksa da dom varkade sugna.

Larmet sattes btw pa idag igen... otur, inte en gang utan tva ganger. Ena gangen lyckades vi stanga av det men andra gangen var vi pa vag pa lunch och da smet vi faktiskt bara ut..(A).. lite smabusiga.

Lite bilder fran england allmant:
Bild 1 - en sopgubbe, vi som just undrade varfor det ar sa rent och snyggt.
Bild 2 - En godis och ett litet ciggpaket(fanns i sverige forut), vi tyckte att det var gulligt.
Bild 3 - jag sitter vi salladsbaren och kakar.
Bild 4 - Sandra och Kristin vid salladsbaren.
Bild 5 - Har jobbar jag, fast en vaning upp.
Bild 6 - En helig telefonkiosk.
Bild 7 - sahar lagger dom ut alla sopor, sedan kommer sopgubben och hamtar.
Bild 8 - Vara tvattade klader och jag som ligger i sangen och inte orkar ga upp.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Love/Charlotte


It's just my second day!

Slutade precis jobba, trott som en sliten kossa. Idag sa jag inte i'm just a trainee from sweden! Utan det kandes for lagnt, idag blev det liknande rubriken. Snacka om att alla ar hur galna som helst nar rean kommer upp. Vi var tvugna att kora in hela stallet med klader i ett litet omkladningsrum och prismarka for att annars skulle alla kasta sig over oss. Haha. Vara gamforelser med dem tokiga reamanniskorna blev:
- Dom ar som hastar som slapps ut pa gronbete!
- Som getingar som attakerar en oppnad cola.
- Brunstiga algar.
sen kunde vi inte komma pa nagra fler gamforelser. Men snacka om att vi tankt till! ;)

Nar jag skulle placera ut  fler reaskor stog ca 3 personer och rafsade men nar dom markte att fler kom ut placerade sig hela herravdelningen runt mig och slangde sig over mig och skorna, snacka om att man ar popular....for en gangs skull(lat mig njuta av tillfallet, okej!) HAHA ;)

Vi har en norsk och en dansk pa jobbet forresten. Sa hoppas vi inte pratat nagon svenska om dom nar dom varit i narheten.. Aja det marks ju.

Har inte gjort bort mig idag en enda gang forresten, FAN VAD JAG AR BRA. Eller jaa.. har inte gjort bort mig hittils.
Att raka satta pa larmet tycker inte jag raknas och att sandra ramlat i trappen pa hennes praktikplats :P

Igar kopte vi indisk mat, drack vin och kollade pa en film som var hur kass som helst. Idag ar Ida sjuk sa hon skulle kolla pa filmer sen skulle hon valja den basta som hon maste kolla om pa ikvall om det blir nagot filmkollande.

Hoppas att jag inte blir nagot allvarligt sjuk eftersom att jag glomt mitt europeiska sjukvardskort hemma saklart, klantbrandt kommer alltid att vara glomsk!

Nagra fler bilder fran igar och i sondags, har inte tagit nagra idag.

Bild 1: Pa skavsta och vantar pa flyget
Bild 2: Ute och ater med lararna som akte hem igar.



Love/ Charlotte


PS. mer info om varan resa finns pa resedagboken, sok pa: kristinjohansson90


Rapport fran England so far.

Flygresan hit gick bra forutom att planet var forsenat en halvtimme. Nar vi kom fram var det bussresa i en timme till Colchester dar Jane och Jonathan kom och hamtade oss och varan packning, dom som ager bed and breakfastet dar vi bor. Jag stormtrivs verkligen det ar hur fint som helst. Ett gammalt hus dar alla vaggar och golv ar lite snea sa att man nastan kanner sig full nar man knallar omkring. Har ar lite bilder pa rummen och ovrigt. 



Dom har forresten tva underbara hundar som ar hur feta som helst och bara vill ata upp varan packning hela tiden. Dom heter Finn & Bertie. Har ar sandra, kristin och vovvarna.



Idag var forsta dagen pa jobbet och vi har fatt berom om hur duktiga vi ar pa engelska for att skryta lite. Vi har bl.a. en Norsk pa jobbet dar vi kan prata svenska till och med till och med. Alla ar hur trevliga som helst. Vi svenskar far skarpa oss om vi ska hanga med. Det enda negativa var att vi fick vara pa herravdelningen idag och att vi bara far en haltimmes lunch medans dom andra far en timme, vilket vi saklart ska klaga pa imorgon. haha. Har ar jag och kristin i mina arbetskladet. hemsk bild men den bjuder jag pa..



Nagra av handelserna och citaten so far.

Challe: En kvinna fragar efter slipers och jag visar mot slipsarna (slipers betyder tofflor).

Ida: Jag lever, vi klarade flygresan!
Gujje: Det har hant en olycka pa motorvagen, bussarna ar sena.
Ida: Jamen se dar, nu kommer vi do i en bussolycka istallet!

Challe: Vad heter kebab pa engelska? Typ... Baaaaa(tank prickar over a:na) In Bread?
Gujje: Nej, Baaa in bread but make sure it's a dead one. HAHA




Jag stortrivs har i England men jag saknar er alla och min alskling<3
Ps. datorerna ar skittroga och jag kan inte vanda bilderna sa ni far sta ut.
Ska forsoka skriva sa mycket jag bara kan!!

Love/ Charlotte

Imorgon far jag..

..ut på egna äventyr och lämnar kvar alla här i Nypan. Ska bli sjukt roligt, men jag är så nervöööööööööös!


Leka brandman, 4 av 5 toasts!

Idag var klassen ute vid björshult på brandövning. Var faktiskt skitskoj. Fick bl.a:

- Släcka eld på docka
- Explodera en sprayflaska
- Gå in i ett flygplan fullt med rök och rädda en docka
- Testa olika typer av brandsläckare

Jag tyckte då själv att gå in i flygplanet och vandra runt där och inte se någonting alls var roligast!Vilken taktik och vilken laganda jag och Calle hade. Haha =)

   
                                          

Upppiffing med tre p:n!

Nu har jag suttit i timmar med att försöka "styla" min blogg i brist på något annat vettigt att göra. Det är då inte lätt att klura med alla dessa HTML koder, inget för den otåliga. Envis som man är ger man inte upp i första taget, och kolla det lönar sig...


Resefeber börjar arta sig..

Nu börjar det närma sig och jag blir mer och mer nervös inför varje dag som går. Nu återstår det 5 dagar i lilla Nyköping innan jag ska ut i vida världen. Nervös som jag är har ja redan börjat med packlista så jag har det klart, sen är det ju bara att lägga till saker om jag glömt något. Måste ju vara så förberedd som möjligt. Det vore ju en riktig skandal om jag glömt något viktigt. Jag har ju förståss snott någons packlista och sedan uppdaterat den. ;) Inte skulle jag tänka till såhär mycket?..

Ni får gärna hjälpa till att uppdatera den ifall ni märker att jag glömt något!

Packlistan lyder följande:

Viktiga dokument

Pass

Pengar

Mobiltelefon

Kontokort

Försäkringspapper


Toalettartiklar

Tandborste

Tandkräm

Schampo

Tvål

Rakprylarl

Bindor/Tamponger

Borste

Parfym

Deodorant

Smink

Locktång & Plattång

Hårfön

Handduk

Solglasögon

Reseapotek

Plåster

Elastisk binda

Tryckförband

Skavsårsskydd

Smärtlindrande och febernedsättande medicin

Nässpray vid förkylning och flygresor

Kläder och skor

T-shirts

Tröjor

Byxor

Kjolar

Klänningar

Linnen

Underkläder

Badkläder

Skor

Strumpor

Diverse

Digitalkamera

Laddare till Digitalkameran och Mobilen

Reseadapter

Svensk adapter med flera uttag

Mp3 spelare

Bok

Adressbok

Dagbok/anteckningsblock

Kortlek

Tvättlina

Klädnypor

Nål och tråd

Viktiga adresser

Adresser till anhöriga

Adresser till närmsta svenska ambassad

Viktiga telefonnummer

Telefonnummer till anhöriga

SOS International +45 70105050

Nordic International Assistance (Gouda, första) +45 33156060

Euro Alarm (Europeiska reseförsäkringar) +46 84543434

Kortspärr/Banker

Handelsbanken +46 84112122


Bara en vecka kvar nu!

Nu börjar det dra ihop sig. Nästa söndag sitter vi på flyget ner till England. Ska bli så härligt att komma bort från lilla Nyköping ett tag. Jag är nervös för att vara där nere, sandra är nervös för flygresorna. Så det gäller att stötta varandra. ;)

Vi kommer att bo på ett bed and breakfast som ägs av en familj. Det finns bara två rum så att vi tar upp platsen. Jag och Sandra i ett rum och Kristin och Ida i det andra. Var inne och kollade läget och rummen är riktigt fräsha. Härligt så att man inte får sova i ett ruckel under dessa 3 veckor.
http://www.charliebrownsbedandbreakfast.co.uk/
En bild på ena rummet om ni ej orkar gå in och kolla:




Praktikplatsen var jag också inne och kollade på och den verkar också vara riktigt bra. Det blir jag och Kristin som ska vimsa runt som två dumma svenskar på Marks & Spencer. Tror min främsta replik kommer vara:
- I don't know. I'm just an trainee from Sweden!
Btw, här är linken till praktikplatsen:
http://www.marksandspencer.com/

Gårdagen...

...var mycket trevlig. När jag vaknat till ur min bakfylla blev det hämtmat från Rhodos. Jag bad om sovlaki med fläskfile och ris men pappa kom hem med en kebabtallrik med pommes. Det är väl ungefär samma sak eller?

Sen begav vi oss mot bowlinghallen, jag, alex, mamma, pappa och kexa. Mitt mål att vinna över alla hade jag gett upp för länge sen. Ribban sattes att jag skulle i alla fall komma 3:a med Pappa och Kexa som 1:a och 2:a. Mitt mål genomfördes med knappa poäng över mamma och Alex. Men en vinst är en vinst och jag är jäkligt nöjd ändå. :)

Sen så fick jag skjuts av Alex hem till Elli. Planerna då var att de matchen Sverige - Portugal. Men nejdå, ingen 8an där inte så vi gick hem till Sonny. Men det var ju lika dant där. Varför ska den förbannade matchen sändas på 8an för? Så det blev att sitta och deppa över att hela kvällen redan blivit förstörd. Inte bir det bättre av att folk kommer och säger ett den var en jävligt bra match heller.

Till ett slut blev kvällen godkänd och jag var nöjd.

Grattis Daddy!

Var hemma klockan halv 6 i går efter en sliten sväng på stan. Bestämde mig för att knalla hem och det kändes ju som att det kunde vara en smart idé då pengarna börjarr rinna iväg Hade ett trevligt sällskap i alla fall, Herr Larsson som var pratglad. Han fick det att kännas som om jag var hemma på ca 5 min, och det är ju aldrig helt fel.

Blev sedan väckt klockan 08.00 på morgonen då jag fortfarande var lite halvvinglig och mådde sisådär. Men upp och gratta pappa var i alla fall det som gällde. En bok och ett lottpaket var det han fick av mig. Måste säga att han är nog den svåraste personen att köpa presenter till. Varje gång man frågar vad han önskar sig säger han antingen:

- Att du städar ditt rum!
- Du behöver inte köpa något, räcker med att du är med!
- Strumpor är ju alltid bra.
- Min LDB håller på att ta slut.
- Snälla kids

Börjar bli trött på det där med strumpor och LDB. Var jag inte kreativ som köpte en bok?


Slapp & Slö, det är jag det!

Nu är de fan i mej dax att jag tar och tränar dem sista träningarna som är kvar innan uppehållet, hur svårt kan det vara? Det gäller bara att ta steget och sätta sig i bilen trycka på gasen sen är det värsta över? När jag väl är där är det ju svinkul med fotbollsträningen!
Jag har varit aldeles för slö dem sista dagarna, ätit onyttigt och förbrukat aldeles för mycket alkohol. Ska jag förtjäna den kommande helgen så måste jag ta tag i de här.



Nu har jag bestämt mig....
 ....jag ska orka!


Välkomnande av veckan

Igår fick jag och Elli oss ett ryck och bestämde oss för att gå ut och ta någon bira. Vi skyllde det hela på att vi skulle välkomna den kommande veckan(eftersom att alla frågade varför vi skulle ut på en måndag).



Det blev fotbollskollande på Olearys,  IFK Göteborg - Hammarby. Matchen slutade 2-0 vilket var helt rättvist då jag aldrig tyckt om Hammarby som var aninen sämre än Göteborg igår. Hur som helst, Tack för en trevlig kväll stumpan!


Helgens sammanfattning.

Fredag
Fredagen spenderades hemma hos Micke Hjelm i Oppeby. Nyinflyttad som han var gjorde han inte mer än rätt till att dra igång med en inflyttningsfest. Kvällen avslutades som alltid på Olearys som har blivir riktigt grymt roligt nu när bowlingbanorna släpats bort och blivit till ett dansgolv igen.

Lördag
Det börjades hemma hos Josse med delar av folket.

Sedan bar det av hem till Rasmus, där den riktiga förfesten drog igång. Det var riktigt kul att träffa nytt trevligt folk faktiskt.
Sen bar det av till Olearys även denna kväll och avslutades med sång och efterfest hos Rick.
Där jag blev mätt på natchochips och räkost. Riktigt gott faktiskt, helt klart värt att pröva på för den som vågar ;)

Torsdag och ett försök till att paddla.

Det hela började i torsdags då vi skulle ut och paddla från Tors-Lör med friluftslivet i skolan. Det började bra och jag och Elli höll till i täten tills Ellis rygg pajade och jag blötte ner hela mig och frös som en "bäver" som jag uttryckte mig.

Men vem ger sig ut och paddlar i oktober och förväntar sig ett glatt humör från hela gruppen?

Jag tror det blev hälften av gruppen som överlevde hela resan. Jag och Elli var dem första som på fredagsmorgonen efter en natt gav upp och ville hem. Inte någonsin skulle vi ödsla en partyfredag på en öde ö mitt i ingenstans?


Elli is redoJag i mina tåstrumpor och flipflops

RSS 2.0