Jä**a askmoln

När allting är som bäst och det är bara en vecka kvar sedan jag får åka hem till Sverige och hälsa på alla vänner och även åka till Tyskland för det jag längtat till ett helt år, Rock Am Ring, då ska en vulkan helt plötsligt utlösas och ett stort askmoln spridas.



Jag hoppas verkligen inte att askan kommer sprida sig mer till sverige. Jag håller tummarna och hoppas så innerligt på att jag kommer att kunna flyga hem på söndag!

Mitt i min depp så bestämde jag mig för att beställa någonting som jag tycker att jag är värd och har behov av, så jag beställde en undervattenskamera. Kan nog behövas i sommar då vi ska ut och snorkla. :)



Gårdagen

Igår tänkte vi åka och sola och bada. Men så blev det inte då vädret var lite molnigt. Så vi bestämde oss istället för att åka och turista med hopp om lite sol på kroppen. Vi åkte till bland annat golden bay, paradise bay, red tower och popeye village.

Här står vi vid popeye village, det är alltså här den legendariska Karl Alfred bor för er som sätt filmen. Här har ni ett klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=XG4K5mX7jgk&feature=related



Här har ni en bild på "byn".



Niklas på stranden golden bay.



Vi hann dessvärre inte så långt som vi hade velat då kylaren började läcka och vi fick stanna och fylla på vatten hela tiden då motorn blev överhettad. Men vi lyckades till slut få hem bilen och imorgon ska den till verkstaden då dem ska fixa CO-halten vi fick nedslag på när vi besiktade den och såklart fixa kylaren.


Nästan klar..

Idag vaknade jag klockan 08.00 och var fantastiskt pigg(tro det eller ej). Men jag bestämde mig hur som helst för att åka till Valetta och äntligen hämta ut mitt maltesiska ID-kort.

Efter det så åkte vi till en verkstad och lämnade in bilen då vi fick diagnosen hög CO-halt. Tyvärr hann dem inte fixa detta idag så jag ska ta och hämta bilen nu på min rast klockan 17, men dem hann iallafall fixa lyset, vilket nästan är bättre.

Efter vi hade lämnat bilen så tog vi och gick till sliema för en kort shoppingrunda och lunch för att sedan gå till jobbet klockan 13 och jobba till 22 ikväll.

Så nu är jag nästan klar med alla nödvändiga saker som jag behöver fixa. Det jag har kvar nu är bankkonto och någon försäkringsgrej, sedan är jag fit for fight för att bo här, tog mig bara ca 4 månader hehe.

Upptagen på jobbet

Igår började det ett krig på jobbet mellan mig och daniel med att göra bilder på varandra. Här har ni resultatet:




Denna jäkla Motor Insurance...

Igår var jag ledig och då bestämde sig jag och niklas att vi skulle fixa massor med nödvändiga saker så som klortabletter till poolen, besiktning av bilen och försäkring på bilen.

Vi började med att åka och besikta bilen och här på Malta kan jag ju berätta att här får man ha tålamod. Det var en liten fyrhjuling innan oss men fick ändå vänta i ca 30 min.

Sen var det vår tur och inte gick det mycket snabbare det heller utan vi hann gå och kolla i två elektronikaffärer och köpa klortabletter under tiden han kollade på bilen. Resultatet tillslut blev iallafall att vi inte hade halvlysen på bilen och att CO-halten var för hög. Så helt okej, lär väl kanske inte kosta aldeles för mycket att fixa.



Sedan bar det av till försäkringen som inte var det lättaste att fixa. Vi hade ju försäkring på folk över 25 nu på bilen men eftersom att jag bara är 21 så kan ju inte jag köra, så det var vi ju självklart tvugna att fixa.

Men här på malta gäller det som sagt att ha tålamod. Så vi begav oss till första försäkringsbolaget som förklarade att vi var tvugna att gå till det försäkringsbolaget som vi har för tillfället och avbryta denna försäkring innan vi kan teckna en ny.

Väl på plats på försäkringbolaget och ska avbryta försäkringen så berättar dem att vi måste först ha en ny försäkring för att kunna avbryta denna och hon förklarar att det inte finns försäkringar för folk under 25år, hmm yeah right?

Så då till nästa försäkringsbolag som ringer runt och försöker fixa en försäkring till oss. Men efter avslag och efter avslag och efter avslag så gav hon upp. Då måste jag även berätta att dessa tre försäkringsbolag vi var hos samarbetade med varandra och dem förklarade aldrig att det kanske kunde gå på någon utav de andra.

Så till det sista försäkringsbolaget innan vi var redo att ge upp. Vi gick in och fick hjälp direkt och hon berättade att det absolut inte var några problem med att få en försäkring för att jag var 21 och vi fyllde i papprerna och försäkringen var klar. Smidigt och enkelt!

Då kan man verkligen fråga sig varför gick vi inte bara dit direkt?

Igår - Peters Pool, igen.

Jag tror bestämt att jag och mina vänner har hittat vårat absoluta favoritställe här på malta so far och det är helt klart Peters pool.

Igår hyrde vi två bilar och tanken var att åka till den norra sidan först, till paradise bay, men där var det massor med kalla moln. Så vi tog och åkte till södra sidan igen till vårat favoritställe.

Här är en bild från paradise bay, jag vet att det inte ser molnigt ut här men det det var ändå kallt i luften eftersom att det är uppe bland bergen.


Sedan begav vi oss till Peters pool som sagt där vi solade, badade och drack öl hela dagen. Jag vågade till och med hoppa från klipporna trots att jag är hur rädd som helst för hajar och maneter.



Pyramidbygge i en vattensamling bland klipporna.


Ännu en bild från vattensamlingarna på klipporna, nästan som en liten pool.


Här har vi vårat ölhål som vi skapade med massor av is för att hålla ölen kall, riktigt bra idé.


Vi fick dessa två bläckfiskar av en man som snorklade. Kändes nästan lite som filmen "tsatsiki morsan och polisen" om ni kommer ihåg denna? :)

Jobb jobb

Första dagen på jobbet idag efter två dagars ledighet. Har dock varit sjuk i feber dessa två dagarna. Jag lyckas alltid bli sjuk när jag är ledig, måste vara någon slags skicklighet jag har?

Hur som helst så tog jag mig några ipren i torsdags och åkte på roadtrip med grabbarna till peters pool, sjukt mysigt. På fredagen så var jag bara hemma och såg tre st filmer och försökte bli frisk.

Här är från i torsdags, peters pool:



Idag tog jag mig modet till att jobba igen och det gick faktiskt helt okej, ungefär såhär brukar det se ut när jag och sara jobbar.. Eller inte ;)



Så här ser det ut på riktigt när vi jobbar.... :)


Nyrenoverad pool

Igår fylldes poolen upp så nu är den helt klar, ska bara kloras och fixas.:) Såhär fin blev den!


En mysig lördag

Therese påminde mig just om att jag hade en blogg. Då kom jag på den brillianta idén med en uppdatering. Så här kommer den.. Håll i er!


I lördags vad jag ledig och bestämde mig för att göra någonting vettigt med denna dagen, så jag bjöd över folk på grillparty. Vi tog bilen och handlade mat för 130EUR, riktig storhandling då vi var 10 st som skulle ta oss an och grilla.

Idag jobbar jag till 22, sedan är jag ledig både torsdag och fredag då har jag bjudit hem folk på poolparty då vår nyrenoverade pool fylls upp med vatten idag klockan 19, yeah.

Bild på poolen kommer så att ni får se, nu får ni ta och njuta av våra grillbilder sedan i lördags.


RSS 2.0