Aj fan - Iphone ger dig rynkor!

Jag visste väl att denna telefonen skulle medföra någonting dåligt och äntligen har det kommit ut. Den ger dig rynkor.

Tror i och för sig inte att detta har med själva iphone i sig att göra utan tror att det kan handla om alla telefoner. Men det känns ändå bra att rubriken blir att just iphone ger dig rynkor då många har titeln "våga vägra iphone".

Varför jag har vägrat iphone är dels för att jag är rädd för att fastna och sitta och pilla med den konstant istället för att ägna sig åt någonting annat. Sen tycker jag också att det är onödigt mycket pengar för en mobil då jag nöjer mig med att kunna skicka sms och ringa.

Sen har jag också en tendens till att vara fruktansvärt klantig men det är något som kommer från mitt släkte tror jag ;).

Här kan ni läsa mer om denna artikel.

Härliga dagar!

Nu har tyvärr Ina och Johanna lämnat ön igen, vilket är jättetråkigt. Det är också tråkigt att jag var tvungen att jobba när dem var här och nu har jag ju ingen mer semester typ på hela året. Så det gäller att få in dem två lediga dagarna som jag har varje vecka på rätta dagarna.

Nu har även Niklas åkt hem till Sverige i några dagar så nu kommer det bli extra tomt och ensamt. Tur att man har gullan kvar här i alla fall så att jag inte behöver vara helt själv här.

Idag kom bilderna från när Ina, jag och Johanna åkte crazy sofa i måndags. Så här får ni några bilder som jag kan bjuda på.


Svårslagen kräftskiva

Kräftskivan blev kanonbra igår och jag är riktigt nöjd. Nu har vi lärt danskarna hur man gör när man äter kräftor och hur vi svenskar firar det så nästa tur är det deras tur att bjuda på party.

Tydligen så har dem ingenting liknande en kräftskiva så vi kom på idén att dem kan anordna ett "smörebröd party". Någonting danskarna kanske kan införa.


Bilden är snodd från Sara S :)

Idag vankas det kräftskiva!

Idag har jag och Sara styrt upp med kräftskiva för tre hushåll. Vi kommer att bli ca 20 pers.

Nu kanske ni undrar vart man får tag på kräftor här nere på Malta men det ska jag berätta... Det finns nämligen en skandinavisk affär här som heter "candynavia" som har tagit och importerat kräftor ifrån Sverige hit till Malta och då var vi snabba och bokade 12 paket direkt, 6 jumbo och 6 vanliga. Blev lite lättare att boka när Saras mamma jobbar där också.

Så idag har det varit fulla rullar, jag och Sara har åkt från affär till affär men nu har vi äntligen handlat klart.

Jag är helt slut så nu tänkte jag ta en powernapp innan det är dax att börja fixa med maten.

Kvällen kommer bli helt awesome!

Omfärgat hår och besök på ön

Ställde alarmet på 09.30 idag och hoppade upp ur sängen och greppade tag i min nya hårfärgsförpackning.

Började med utväxten 30 min som blev misslyckad i tidigare inlägg och gick sedan in på resten av håret i ca 10 min. Resultatet blev mycket, mycket bättre men jag vet fortfarande inte om jag är helt nöjd. Men får duga ett tag då jag inte vill slita för mycket på mitt hår.

Idag landade Ina och Johanna på Malta. Tyvärr så var jag tvungen att åka och jobba direkt när dem landade men får ta och träffa dem ikväll klockan 22 då jag slutar jobba. Sen imorgon är jag ledig och då blir det uppstigning klockan 9 och en riktig roadtrip!



Förra gången dem var här var det i början av februari, kan lova att det är betydligt mycket varmare nu.

Myskväll

Igår hade vi en riktig myskväll hemma hos mig, Niklas och Gullan(Jesper) med Mathilda, René, Lovisa och Carro. Jag och Mathilda lagade min goda köttfärssoppa med vitlöksbröd medans dem andra spelade plump.

Sen var det dax att försöka lära dem att försöka spela rummy och det var inte den lättaste utmaningen jag fått.

Kan man lära fyra bakfyllon att spela rummy? Sover Dolly Parton på rygg? Bajsar björnar i skogen?

Men efter mycket tålamod så kom vi äntligen igång och kunde spela.


Fail

Idag fick jag den brillianta idén att jag skulle bleka håret för att håret skulle se lite sådär snyggt solblekt ut och tyvärr så hade jag lite utväxt sedan tidigare så den blev jätteljus och i resten av håret syns det inte..


Skyddsbrillor

Ibland är man bra smart måste jag ta och säga....


Gårdagen

Igår var det fest...igen. Vi började dagen med att käka tapas sedan kom Saras syster med kompisar och vi körde charader(som vanligt) och sen hamnade vi där man oftast brukar hamna... i gamla goa PV(paceville).

Tyvärr glömde jag att ta bilder senast när vi spelade charader så ni får bilder från gårdagen istället.

Tapas... mums.


Trötta resenärer.. som sedan piggnade till.



Charader

Att man inte har kommit på detta tidigare. Vi "gänget" här på Malta har börjat med en ny sysselsättning på våra förfester för att inte bara göra det "vanlig förfest" där man sitter och pratar och förtär alkohol.

Sysselsättningen går alltså ut på att vi kör charader som ni kanske förstod när ni läste rubriken på mitt inlägg och igår var temat "karaktärer". För att ni ska få lite tips om vad ni kan ha så får ni några av våra karaktärer från igår:

Svampbob fyrkant
Lasse Kongo
Mowgli
Simba
Percy Nilegård
buzz lightyear
Babsan
Ronny & Ragge
B1(bananer i pyjamas)
Teskedsgumman
Nils Karlssom Pyssling
Charlie Harper(2 ½ men)
Barney Stinson(How I meet your mother)
Tarzan
Bambi
Båtsman

....och så många mer.

Ett till tips är att vara ett gäng som spelar charader så att ni kan dela upp er i två lag där till exempel det förlorande laget kan bjuda det vinnande laget på öl eller shots.

Ikväll ska vi fortsätta på vårt charadande där jag kanske kan bjuda på några smaskiga bilder imorgon, vem vet?

Dubbelplankning

Varför planka ensam när man kan vara två om det? Sara och jag har en förmåga till att hitta på bus när vi är påväg till eller hem från krogen och detta tyckte vi och även vår plublik var roligt.

 

Igår satt vi och spånade på en ny grej som man kan göra och vänta bara så ska ni få se. ;)



Grattis älskling

Idag fyllde älskling år eller ska man kanske säga igår då klockan passerat midnatt. Då han bestämt inte kände för att fira sin födelsedag så jobbade jag mellan 10-19 så presenterna utav mig fick han imorse innan jag for till jobbet.

Han fick en piké, två t-shirtar, två linnen, kalsonger och ett armband av mig. Jag vet inte men det verkar som att han blev nöjd. En utav tröjorna var dock för liten men det går ju snabbt och enkelt att byta.

När jag slutade jobbet så gick vi ut och åt bara han och jag på buffalo bill i portomaso där vi beställde in två stora köppbitar och ett glas rött. Sen begav vi oss hemåt och det kom lite folk.

Ett glatt födelsedagsbarn!



Lovisa(Mathildas lillasyster på besök, Mathilda och René.



René igen och Carro(Lovias kompis).



Nu ska jag hoppa isäng och ladda inför tre dagar till med jobb 13-22. Sen är jag ledig torsdag och fredag. Godnatt!

Godmorgon

Jag tror att jag kan vara lite trött från igår. För idag vaknade jag klockan 15.40 och det är helt sjukt. Jag har aldrig sovit såhär länge i hela mitt liv.

Men för att summera kvällen igår så var den awesome. Jag hade sjukt roligt.

Här kommer bilderna som jag lovade i förra inlägget.

 


Ingen unibet open denna gången

Det blev tyvärr ingen unibet open för mig denna gången. Men 114 som deltog och jag hamnade på 16 plats. Både kul hamna så bra till men ändå tråkigt för att man var så nära.

Men jag får ta och jobba och slita istället :)

En vanlig kväll i PV

Igår slutade jag jobba klockan 22 och åkte hem och öppnade vinflaskorna jag köpte på min lunch. Det blev ett glas, det blev två glas och sen blev det lätt en flaska.

Jag och kusinen Alex vi bestämde oss i alla fall för att gå ut och kolla läget i PV(paceville). Niklas och calle som är alex kompis stannade kvar hemma.

Väl ute i PV så röjde vi loss och det blev en riktigt trevlig kväll. Måste säga att det är kul att lära känna sin kusin privat då man mest träffat honom då våra familjer mötts. :)

Ikväll kör vi en ny kväll där alkohol lätt kan bli inblandat. Tänkte även få med Niklas och Calle denna gången. Tänkte nog även ta med mig kameran ut ikväll så ska försöka lägga in lite bilder imorgon som summerar kvällen.

Pokerproffs

Varje helg eller när vi har folk på träning så brukar vi ha pokerturneringar online i callcentret där alla som jobbar med kunderna sitter. Jag har vunnit en gång förut men har hamnat i finalbordet alla gånger utom en.

Det gör liksom det roligare att jobba när det händer någonting. Idag hade vi pokerturnering få vi har folk på träning som ska börja här och idag vann jag, så himla nöjd. Nu har jag vunnit en t-shirt och nu vann jag en väska men valde att ta ett laptopfodral istället.

På fredag ska vi ha den stora pokerturneringen där man har chans att vinna en plats till unibet open, skoj skoj.


Nyklippt

Igår var jag inte ledig så igår blev det inte något äventyr tyvärr så igår blev en slappdag, vilket jag tycker behövs ibland.

Jag kom hem strax efter klockan 19 och då hade niklas lagat kyckligspett och grönsaker i ugn. Efter det så började ju allsång på skansen live som jag bara var tvungen att se då jag älskar Måns och det är alltid skönt att få lite känsla av Sverige då och då.

Sedan kom Diana, Sara och Yakob(Saras son) då det var dax för klippning. Först ut var Yakob som inte var den lättaste att få still på då han är fyra år och full av energi. Så vi kom på en lek som heter freeze där varje gång vi skriker freeze så ska han stå still i 10 sekunder. Sen utvecklade vi det till 11 sekunder så att han bara tyckte att han var coolare och coolare. Ganska bra lek faktiskt för en unge som ska klippa sig, ett litet tips.

Sen fick även jag en klippning vilket var välbehövt då jag inte klippt mig sedan jag flyttade ner till Malta det vill säga lite över ett halvår sedan.

På tal om att få lite känsla av Sverige, ikväll så ska jag och Mathilda kolla på sommar med Ernst.

Fruktansvärt bra dag igår

Dagen igår var en riktigt toppendag som ni kunde se i tidigare inlägg och inte blev det desto sämre på kvällen. Efter mitt blogginlägg så bar det av med taxi bort till Valetta till vaterfront där vi åt en god middag.

Fruktansvärt bra service på stället var det också, vilket inte är vanligt på malta. Servitören kom och berättade dagens specialiteter där en av dem innehöll färsk hummer.

Då många av oss genast blev lite småsugna på hummer så frågade vi vad man fick till och hur stora dem var. Då sa servitören att han kunde visa hur stora dem var och sprang in i restaurangen. Med färsk hummer tänkte ju jag det som att dem inte hade varit frysta och låg i kylen. Men så var inte fallet utan han kom ut med två livs levande hummrar på ett fat.



Kände mig lite dum men bestämde mig sedan för att prova på svärdfisken med en räkcocktail som förrätt då hummern var aldeles för dyr.

Efter det så tog vi en tur upp till Valettas centrum på en drink där det blev en pina colada såklart, favoriten.

Sedan tog vi en taxi då Niklas och Marwan också ville pröva på den legidariska slingshoten som jag åkte för några veckor sedan.

Efter slingshoten så blev det ännu en drink till innan vi bestämde oss för att gå hem.

Söndag & Måndag

Nu har jag tagit och varit ledig i två dagar och hittat på massor med skohj. Igår var vi lite trötta så vi åkte till peters pool och hoppade från klipporna och snorklade. Var riktigt mysigt. Sen på kvällen fixades det med ostbricka och film.

Idag har vi åkt på roadtrip igen till golden bay där vi skulle åka "soffa" efter båt. Men det gick tyvärr inte då det bara var 4 platser i den där soffan så att vi åkte bananbåt istället vilket inte gjorde någonting då det var sjukt kul. Se bilder nedan.

Efter bananbåten var tanken att vi skulle till blue lagoon men vi bestämde oss sedan istället att vi skulle gå in till pop-eye village vilket jag inte ångrar. Var över förväntan faktiskt.



Härlig dag!

Idag har jag haft en halvdag på jobbet. Skulle egentligen ha jobbat från 13-22 men jag tog och ändrade det passet till 18-22 istället vilket jag tycker är helt okej då man kan åka och sola på dagen.

Idag tog jag mina vänner som är här på besök på en liten sightsing här på Malta till den norra sidan. Vi åkte bland annat till popeye village, red tower och golden bay.

Nu ska jag åka och jobba och ikväll nalkas det fest. :)

Allsång på skansen

Sitter på jobbet och har verkligen ingenting alls att göra på jobbet och vad gör man inte då, jo man slår på allsång på skansen såklart.

Jag tycker det är helt okej att Måns har tagit över och jag tycker att han sköter det gallant då lite nya och fräsha artister kommer in.

Det jag inte gillar är den där Anton som förstör hela programmet med sitt "försöka likna Björn Gustafsson" stil för det fungerar verkligen inte och han är inte alls rolig när han försöker sjunga tänd ett ljus.

Kan någon ta och kasta frukt på honom nästa gång han går in på scenen kanske?

Om någon tycker att han är bra skulle jag gärna vilja veta vad han gör som är roligt?

Nackdelen att bo på Malta

Tro det eller ej men det finns faktiskt nackdelar.

Igår kom ju Hanne, Emma och Marwan som jag skrev i tidigare inlägg. Vi satt ute och spelade alla kortspel som gick skulle jag nästan från allt ifrån uno till chicago.

Helt plötsligt ser jag hur en kackelacka kryper ner för väggen och kackelackor är inte mina bästa vänner direkt. Tur att vi köpt en kackelacksspray så att vi snappt kunde döda det äckliga krypet.

Inte långt efter kackelackan attakerat så ser vi helt plötsligt något stort och lurvigt och vad kommer då. Jo en stor råtta. Som tur är så är jag inte lika rätt för råttor som kackelackor så jag kunde snabbt jaga bort den.

Men inte gav den upp för det utan den kom tillbaka gång på gång för att försöka springa in i huset tills Niklas äntligen jagade ut den från vår bakgård och ut på gatan.

 

Men nehedå, inte tar det slut här inte utan då helt plötsligt kommer någonting annat krypandes på väggen och då är det såklart en ödla som kommer krypandes. Jag är glad att alla dessa djuren håller sig utomhus dock. För hade dem varit inne i huset så skulle jag inte tvekat på att flygga hem till Sverige.


Världens fulaste hund.

Satt precis på jobbet och kollade på aftonbladet TV och la märke till detta klippet på världens fulaste hund och här har ni vinnaren, lilla Yoda, stackars lilla vännen.





http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/djurnatur/article13229686.ab


Besök

Idag kommer Emma och hennes pojkvän och Hanne på vår årliga Rock am ring reunion. Dock så var inte Marwan med på rock am ring men eftersom att inte så många kunde komma i år så var det helt okej att han hängde med.

Förre året var vi Emma P, Emma K, Robin och Hanne + mig och Niklas då. Jag hoppas på att detta år kommer att bli minst lika grymt.

Vi ska först hämta upp Emma och Marwan på flygplatsen efter jag slutar jobba klockan 20 då dem flyger från Oslo. Sen kommer Hanne med nästa plan inatt klockan 00.30 och hon flyger från Köpenhamn då det blev billigare än från Stockholm Skavsta.

Ihhhh, vad jag längtar! :)

RSS 2.0