Effektiv dag..

Idag har jag inte gjort någonting alls i princip. Mitt mål med dagen var att ligga ute och sola då jag tänkte bättra på brännan. Låg på taket i ca. 30 min och lyssnade på "boooooom" "booooom", vet inte om dem höll på och sprängde eller hur det var? Så jag gick och la mig igen och sov till 16.

Sedan upp igen och steka pannkakor till Jesper & Jesper då Niklas var på jobbet. Efter det bestämde jag mig för att baka och det blev kanonbra, morotsbröd bakade jag.



Tänkte dela med mig av mitt påkommna receptet:
  • 1l ljummet vatten
  • 1kg vetemjöl
  • 7dl grahamsmjöl
  • 2 dl olivolja
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 st. påsar torrjäst
  • 5st Rivna morötter
Blanda ihop alla ingredienser till en deg och ta sedan och gör små "bullar" av degen på plåtarna. Låt sedan degen stå och jäsa 1 timme med en duk över sig.

Sätt ugnen på 200 grader och låt bullarna stå inne i ugnen 40min.

Sen Wollaaahhh så är dem klara. Mums filibaba!

Jordbävning

Idag har jag varit med om min första jordbävning här på malta. Vara dock bara några sekunder och jag märkte ingenting alls. Men jag har ju ändå varit med om en? Jordbävningen hade hamnat på 4,9 på Richterskalan.

Är ledig idag och det är fint vädet ute och jag sitter inne, känns sådär. Så jag och Jesper"gullan" ska nog ut på en liten promenad. Är även ledig imorgon och det är Niklas också. Då tänkte vi åka till "Peters Pool" eftersom att jag fortfarande inte hunnit att vara där.


Bara tre kvar i huset..

Idag lämnade Jakob oss och flyttade hem till Sverige igen.


Så nu är det bara Jesper, Niklas och jag kvar i huset. Tills imorgon då Jesper aka "gullan" flyttar in.


Helvild kväll

I torsdags skulle Niklas och Ulf slå Jakobs rekord på Nordic Bar med att dricka alla dem olika 21 drinkarna som finns på drinkmenyn.

Ulf försökte tappert men gav upp efter ca 13 drinkar medans niklas kämpade vidare och lyckades tillslut.

En stupfull och go Niklas somnade direkt när vi kom hem och jag och Jesper tog chansen och köra det gamla "grädde i handen tricket" på honom men misslyckades och dränkte ner oss själva istället.

Såhär såg vi ut tillslut:


Jahaja

Man får väl tacka för tiden som har varit då, eller vad säger man? Bannlyst från Modo jag som inte ens har vistats i staden?


Finbesök



Var och hämtade Mamma och Michaela på flygplatsen idag. Grymt kul att ha dem här och få visa dem hur jag lever och bor. Har varit full rulle hela dagen.

Måste berätta en rolig sak...

Vi gick ut och åt på kvällen idag och efter vi ätit upp och tänkt betala så kommer mamma på att hon har glömt sina pengar hemma. :) Lite smått pinsamt.

Vi löste det galant med att jag tog en taxi hem och tillbaka och hämtade dem.

RSS 2.0